MMA 
(Π.Ο.Μ.Μ.Α.)

Τι είναι το ΜΜΑ; by ΠΟΜΜΑ

Οι μεικτές πολεμικές τέχνες (Αγγλικά: mixed martial arts, συντομογραφία: M.M.A.) είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής (full contact) που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος. Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες όπως την πυγμαχία, την πάλη, το μάι τάι, βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, το kick boxing, το ταεκβοντό, το καράτε, το τζούντο και άλλα.

MMA (Π.Ο.Μ.Μ.Α.)
Η σύγχρονη ιστορία του MMA...

Το μαχητικό άθλημα Vale tudo (όλα επιτρέπονται) που είχε αναπτυχθεί στη Βραζιλία από το 1920 μεταδόθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από την η οικογένεια Gracie το 1993, με την ίδρυση του Ultimate Fighting Championship (U.F.C.). Επαγγελματικοί αγώνες MMA είχαν επίσης πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία από το μαχητικό άθλημα Shooto αρχής γενομένης το 1989. Εν ευθέτω χρόνω το πιο επικίνδυνο vale tudo τροποποιήθηκε με την λήψη πρόσθετων κανόνων κι έγινε ασφαλέστερο οδηγώντας στη σημερινή διαδεδομένη και οργανωμένη μορφή του ΜΜΑ.

Αρχικά προωθήθηκε σαν διαγωνισμός μέσω του οποίου θα διακρινόταν η αποτελεσματικότερη πολεμική τέχνη σε περίπτωση αληθινής άοπλης μάχης ενός εναντίον ενός, οι αντίπαλοι αγωνίζονταν με ελάχιστους κανόνες. Αργότερα το στυλ των αθλητών εμπεριείχε πολλές πολεμικές τέχνες, την ίδια περίοδο οι διοργανωτές υιοθέτησαν κι άλλους κανόνες για να αυξήσουν την ασφάλεια και την κοινωνική αποδοχή του αθλήματος. Το όνομα Mixed Martial Arts επινοήθηκε από τον Rick Blume, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Battlecade, το 1995. Μετά από αυτές τις αλλαγές, το άθλημα έχει δει την αύξηση της εμπορικότητάς του με το σύστημα pay per view και της δημοτικότητάς του που πλέον ανταγωνίζεται την πυγμαχία και την επαγγελματική πάλη.

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικτών Μαχητικών Αθλημάτων

Η (Π.Ο.ΜΜΑ)  είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΜΜΑ (WMMAA) και λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς αυτής. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στους Έλληνες αθλητές να λάβουν μέρος σε διασυλλογικά ,πανελλήνια ,πανευρωπαϊκά ,παγκόσμια και διεθνή πρωταθλήματα έτσι ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες και να εξελιχθούν.

Υπάρχουν σύμφωνα με το καταστατικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας 8 κατηγορίες βάρους ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και κατηγορίες πανπαίδων (12-13 ετών) παίδων (14-15 ετών) και εφήβων (16-17 ετών).

Για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που ασχολείται με το άθλημα των Μ.Μ.Α. η ομοσπονδία είναι ανοιχτή και έχει προγραμματίσει για την καλύτερη ανάπτυξη του αθλήματος σεμινάρια κριτών – διαιτητών, σεμινάρια προπονητών τα οποία θα πιστοποιούνται από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Κλάδος άθλησης της Π.Ο.ΜΜΑ είναι το MMA (πάλη υποταγής).

Οι αθλητές- μέλη της Π.Ο.ΜΜΑ χωρίζονται σε  Α και Β κατηγορία εμπειρίας στο ΜΜΑ και Α,Β και Γ στο Submission MMA και αυτό θα αναγράφεται στο δελτίο τους.

 Οι εθνικές ομάδες προκύπτουν από την Α κατηγορία αθλητών.

Για τις εθνικές ομάδες υπάρχει επιχορήγηση ώστε ο εκάστοτε αθλητής ή σωματείο πληρώνει μόνο τα μεταφορικά στην εκάστοτε διοργανώτρια χώρα.

Οι σχολές No Rules είναι μέλη της Π.Ο.ΜΜΑ

Οι σχολές μας είναι από τα πρώτα μέλη της Π.Ο.ΜΜΑ. Δέχτηκαν το κάλεσμα της ομοσπονδίας από την πρώτη στιγμή, με ορίζοντα την ανάπτυξη τόσο των ταλέντων, όσο και των δυνατοτήτων των μελών της οικογένειας No Rules.

Αυτή την στιγμή οι σχολές διαθέτουν 4 εκπαιδευτές MMA, σε τρεις περιοχές της Αθήνας. Οι σχολές έχουν ήδη στην συλλογή τους μετάλλεια σε επίπεδο διασυλλογικών αγώνω, ενώ σχεδιάζουμε σταθερά πλάνα ανάπτυξης για το μέλλον.