Σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας σε γυναίκες πρόσφυγες στην Λέσβο.

Δύο μέρες σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας σε γυναίκες πρόσφυγες από την Μαργαρίτα Φουναριωτάκη!

Η Μαργαρίτα Φουναριωτάκη , εκπαιδεύτρια στο γυναικείο τμήμα krav maga και στο τμήμα Stay Away των σχολών No Rules, βρέθηκε για δυό μέρες στην Λέσβο, όπου είπε το δικό της stay away και refugees welcome. Η Μαργαρίτα ήταν καλεσμένη από το Starfish Foundation, σε ένα σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας, για γυναίκες πρόσφυγες. Η Μαργαρίτα έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό σεμιναριών, αλλά το συγκεκριμένο ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία , τόσο για την ίδια, όσο και για τις σχολές Νο Rules και την ομοσπονδία krav maga IKMF -υπό την αιγίδα της οποίας διεξήχθει το σεμινάριο- .

Γυναικεία αυτοάμυνα stay away (IKMF) στις σχολές No Rules
Η Μαργαρίτα ανάμεσα σε μετανάστριες και εθελόντριες που έλαβαν μέρος στο σεμινάριο

Δύο μέρες γεμάτες stay away!

Το σεμινάριο κράτησε δύο μέρες, κατά την διάρκεια των οποίων έλαβαν μέρος 57 γυναίκες. Από αυτές 44 ήταν μετανάστριες και 13 εθελόντριες, γυναίκες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το σεμινάριο ήταν κατά γενική ομολογία διασκεδαστικό, με έμφαση στην σημασία του οι γυναίκες να λένε ξεκάθαρα το «όχι» τους όταν χρειάζεται, πως να ορίζουν τον προσωπικό τους χώρο και πως να χρησιμοποιούν την φωνή τους ως μέσο αυτοάμυνας. Επιπλέον, διδάχτηκαν πόσο σημαντικό είναι να είναι σε εγρήγορση σε σχέση με το περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινούνται και βασικές τεχνικές αυτοάμυνας.

We are No Rules!

Σεμινάριο σε 4 διαφορετικές γλώσσες

Το σεμινάριο διεξήχθη στα αγγλικά και ταυτόχρονα μεταφραζόταν σε 3 ακόμα γλώσσες. Γυναίκες από όλα τα μέρη του πλανήτη, με διαφορετικό χρώμα, γλώσσα, θρήσκευμα, φυλετική καταγωγή, βρέθηκαν μαζί στηρίζοντας η μία την άλλη. Οι γυναίκες μοιράστηκαν τις καθημερινές τους ιστορίες, αναδεικνύοντας ότι η σκληρή πραγματικότητα δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά βρίσκεται στην διπλανή μας πόρτα.

Παραδείγματα προς μίμηση

Ο ενθουσιασμός, η δύναμη, η επιμονή και η αφοσίωση αυτών των γυναικών είναι παράδειγμα προς μίμηση. Αποδεικνύει ότι τα πραγματικά προβλήματα απαιτούν πραγματικές λύσεις. Οι γυναίκες αυτές έχουν βγει από δύσκολες καταστάσεις και νιώθουν περισσότερο από όλες μας την ανάγκη να σταθούν δυνατές στα πόδια τους.

Πολυεθνικό σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας «Stay Away» με την Μαργαρίτα Φουναριωτάκη , εκπαιδεύτρια των σχολών No Rules

Stop στην βία κατά των γυναικών, sexism stay away, refugees welcome!

Το πολυεθνικό σεμινάριο της Μυτιλήνης είναι ακόμα ένα πετυχημένο παράδειγμα συμβίωσης διαφορετικών λαών, διαφορετικών εθνοτήτων, διαφορετικών θρησκειών,μία γιορτή πολυεθνικότητας. Σε αυτές τις γιορτές δεν χωράει ο σεξισμός, ο ρατσισμός και ο φασισμός. Οι σχολές No Rules και οι άνθρωποί τους θα συνεχίσουν αδιαπραγμάτευτα να στέκονται στο πλευρό των αδύναμων του πλανήτη και να προσπαθούν μέσω της αυτοάμυνας και της μαχητικότητας να βάζουν το δικό του μικρό λιθαράκι για ένα καλύτερο κόσμο.

Ευχαριστήρια στο Starfish Foundation για τη διοργάνωση και την I.K.M.F. Greece για τη στήριξη του σεμιναρίου.

no rules ikmf logo
No Rules Krav Maga by IKMF

Sexism Stay Away!

Επικοινωνήστε μαζί μας αν σας ενδιαφέρει να συμμετέχετε και εσείς σε ένα τμήμα Stay Away στις σχολές μας σε Εξάρχεια, Αργυρούπολη, Νέο Ψυχικό.

No means No!

Krav maga girls